Waarom de naam Mistinguett?
mistinguettToen ik mijn schoonheidssalon in 1986 startte zocht ik een toepasselijke naam.
Omdat mijn hobby's zang en dans zijn, keek ik naar een programma over Josephine Baker en daar werd Mistinguett, een Franse variet�-artieste genoemd. De volgende dag, op een witte boekenmarkt, zag ik een boek over schoonheidsverzorging liggen en toen ik het opendeed zag ik een foto van Mistinguett met daarbij de volgende tekst:
�Ook voor de zangeres, de toneelspeelster en filmster zijn jeugd en schoonheid vereisten. Deze vrouwen verzorgen hun uiterlijk niet zo nu en dan maar eens en na een invallende luim, maar volgens een vast plan en met regelmaat. Bovengenoemde groep maakt dan ook een dankbaar gebruik van al de middelen, die de cosmetische wetenschap voorschrijft. En met zeer groot succes!

Een goed voorbeeld hiervan vinden wij in Mistinguett. Het bewijs is geleverd, dat een vrouw tot 60 jaar schoon en bekoorlijk kan blijven.'
Dit is een citaat uit het boek �Schoonheidsverzorging' van C.L. Anth. Van Uden uit het jaar 1949. Toen al werd het belang van een goede huidverzorging aangetoond. De behandelingen zijn in de tussentijd verder ontwikkeld, waardoor inmiddels ook vrouwen boven de 60 er nog schoon en bekoorlijk uit kunnen zien.